Anna (17) is incontinent: “Mijn blaas heeft een eigen wil”

  • Geplaatst op
  • Door Anna
  • 0
Anna (17) is incontinent: “Mijn blaas heeft een eigen wil”

Jurkjes, lichtgekleurde broeken of zwemkleding draagt ze liever niet. Anna (17) heeft sinds haar kindertijd last van een blaasprobleem. Hierdoor verliest ze regelmatig urine en heeft ze veel moeite met plassen. “Het gebeurt wanneer ik loop, ren, lach, nies… Ik word er onzeker van.”

Als de ene blaasontsteking amper was afgelopen, begon de volgende alweer. Al sinds ik klein was, had ik dit blaasprobleem. Ik had zo vaak pijn, dat er niets anders op zat dan er gewoon aan wennen. Toen we toch besloten een keer naar het ziekenhuis te gaan, ontdekten de artsen een grote blaassteen. Die hebben ze er direct uit gehaald. Helaas waren de problemen daar niet mee verholpen. Sindsdien heeft mijn blaas een eigen wil.”


Altijd inlegkruisjes
“Mijn lichaam laat urine los wanneer het zelf wil. Zoiets voel ik niet aankomen. Het is supervervelend! Ik moet altijd inlegkruisjes dragen, om de schade een beetje te beperken. Want behalve dat mijn onderbroek nat wordt, kan het ook gaan ruiken. Als zoiets gebeurt, zit ik daar enorm mee. Het gebeurt wanneer ik loop, ren, lach, nies… ‘Oh nee, daar hebben we het weer…,’ schiet dan door mijn hoofd. Ik ben er als kind ook erg mee gepest. Dat heeft me onzeker gemaakt, ik durf minder.” 

Lees hier verder.

 

 

 

Reacties

  1. anita anita

    Wat een mooie blog om te lezen "acceptatie" is toch echt een dingetje en soms valt er niet mee te leven ik heb er ook zeer lang over gedaan. Nog heb ik mijn lastige dagen en vind ik het moeilijk om te accepteren, zwemmen met mijn kleinkinderen in een drama toch heb ik een website gevonden die mij door de moeilijke dagen heen heeft geholpen namelijk https://www.hulpmiddelonline.nl hun keuze is reuze! ik heb hun keuzehulp gedaan en zo bij de juiste producten gekomen. Ondanks wat slechte dagen kan ik toch doen wat ik het liefste doe en dat is genieten van het leven!

    veel liefs Anita!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »