Anna (17) is incontinent: “Mijn blaas heeft een eigen wil”

  • Geplaatst op
  • Door Anna
  • 0
Anna (17) is incontinent: “Mijn blaas heeft een eigen wil”

Jurkjes, lichtgekleurde broeken of zwemkleding draagt ze liever niet. Anna (17) heeft sinds haar kindertijd last van een blaasprobleem. Hierdoor verliest ze regelmatig urine en heeft ze veel moeite met plassen. “Het gebeurt wanneer ik loop, ren, lach, nies… Ik word er onzeker van.”

Als de ene blaasontsteking amper was afgelopen, begon de volgende alweer. Al sinds ik klein was, had ik dit blaasprobleem. Ik had zo vaak pijn, dat er niets anders op zat dan er gewoon aan wennen. Toen we toch besloten een keer naar het ziekenhuis te gaan, ontdekten de artsen een grote blaassteen. Die hebben ze er direct uit gehaald. Helaas waren de problemen daar niet mee verholpen. Sindsdien heeft mijn blaas een eigen wil.”


Altijd inlegkruisjes
“Mijn lichaam laat urine los wanneer het zelf wil. Zoiets voel ik niet aankomen. Het is supervervelend! Ik moet altijd inlegkruisjes dragen, om de schade een beetje te beperken. Want behalve dat mijn onderbroek nat wordt, kan het ook gaan ruiken. Als zoiets gebeurt, zit ik daar enorm mee. Het gebeurt wanneer ik loop, ren, lach, nies… ‘Oh nee, daar hebben we het weer…,’ schiet dan door mijn hoofd. Ik ben er als kind ook erg mee gepest. Dat heeft me onzeker gemaakt, ik durf minder.” 

Lees hier verder.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden