Voor elk wat wils

  • Geplaatst op
  • Door Zwaan Mulder
  • 0
Voor elk wat wils

Het is alweer enige tijd geleden dat mijn laatste werkdag als continentieverpleegkundige er op zat.
Er is sprake van een andere daginvulling, maar onderwerpen die mijn belangstelling hadden, hebben dat nog steeds. Op Facebook volg ik gerelateerde groepen, zoals van de oud-collega’s, gynaecologen, urologen en bekkenfysiotherapeuten. Ik volg ook graag alles op het gebied van darmklachten en gezonde voeding.

 

En zoals er nu een nieuwe methode werd ontwikkeld met de MRI voor het zorgvuldig opsporen van prostaatkanker. Hierdoor zal veel mannen een vervelende bioptie worden bespaard. Ik kan nog plaatsvervangend trots worden als de Landelijke richtlijnen hierop worden aangepast.

 

Over prostaatkanker gesproken, de meeste mannen hebben na een ingreep (gelukkig vaak tijdelijk) last van enig urineverlies. Het wordt vaak vergeten te melden door de behandelaars dat de broeken van Swaens dan ontzettend welkom zijn en zekerheid kunnen bieden.

 

Omdat vrijwel iedereen in mijn kennissenkring weet welk beroep ik had, word ik hier ook nog vaak op aangesproken en besef ik dat volledige continentie helemaal niet vanzelfsprekend is.
Alle leeftijden, kinderen, vrouwen en mannen, Jan en Alleman kan ermee te kampen hebben.
Wat is het dan fijn dat er ook vaak passende hulpmiddelen zijn zoals Swaens broekjes in diverse maten en modellen. Voor elk wat wils!Zwaan Mulder

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »