Bamboe ondergoed

Bamboekleding voelt als zijde en absorbeert 60% meer en sneller vocht dan katoen. Bovendien is bamboekleding van nature bacterie- en geurremmend. De unieke kruisjes in Swaens broekjes worden over het algemeen goed verdragen door onze klanten die allergische reacties krijgen van inlegkruisjes of verbandjes. Het is ideale kleding voor hete zomerdagen omdat het niet zo snel aan je huid blijft plakken. De iets glanzende bamboe stof valt mooi en wordt niet snel vaal. 

De stof heeft een luxe uitstraling. Door micro-gaatjes in de vezels van bamboe, absorbeert het vocht erg goed. Ideaal dus voor sport of yoga; bamboe kleding absorbeert en verdampt zweet sneller. 


Uitwasbaar
Swaens bamboe slipjes en boxers kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden op 40 graden. Met de hand wassen kan natuurlijk ook. In dat geval is het voor het behoud van het speciale kruisje beter de broekjes na het spoelen in een handdoek te rollen dan ze te wringen. Het kruisje heeft vanwege de grote vochtopnamecapaciteit meer tijd nodig om te drogen. De broekjes verdragen de droogtrommel, maar moeten daarna nog even uitgehangen worden om het kruisje helemaal te laten drogen. U ontvangt bij iedere bestelling een GRATIS waszakje.

De verwerking van bamboe
Bamboevezels zijn hervormde cellulosevezels gemaakt van bamboepulp. Deze pulp is een natuurlijke en milieuvriendelijke grondstof. Voor de stevigheid van een Swaens, combineren we bamboe met een andere textielsoort. Bamboevezels zijn nu eenmaal korter dan katoenvezels. De vezels uit bamboestengels worden pas gemaakt tijdens het viscose productieproces.