Swaens idee

Ik ben Zwaan Mulder, geboren in 1950 en al meer dan 40 jaar verpleegkundige. In 1993 ben ik me gaan specialiseren in de begeleiding van kinderen en volwassenen met incontinentie. In 2003 werd het door mij geïnitieerd behandel- en voorlichtingcentrum voor verschillende vormen van incontinentie geopend in het Meppeler ziekenhuis.

30% van de vrouwen vanaf 30 jaar heeft in meer of mindere mate last van ongewenst urineverlies. Hoewel iemand met licht urineverlies dus geen uitzondering vormt, kan dit wel erg belemmerend zijn en het zelfvertrouwen ondermijnen. Veel vrouwen dragen vanuit onzekerheid of uit voorzorg altijd een inlegkruisje of verbandje. Ik heb  gezocht naar een charmant alternatief wat heeft geleid tot de ontwikkeling van Swaens bamboo underwear met een geïntegreerd uitwasbaar kruisje.

Ook mannen kunnen last hebben van urine incontinentie, bijvoorbeeld na een prostaatoperatie. Dit is in de meeste gevallen tijdelijk, vaak helpt bekkenbodemfysiotherapie. Swaens kan ook uitkomst bieden bij stressincontinentie, urineverlies na de bevalling, overmatige afscheiding of ter vervanging van (wasbaar) maandverband.