Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten

Menstruatie ondergoed is een duurzaam alternatief voor tampons en maandverband. Menstruatie slips zien er net zo stijlvol uit als gewone slips, maar absorberen je menstruatiebloed en ander vochtverlies. Het materiaal van menstruatie slips heeft meerdere laagjes, waardoor het bloed geabsorbeerd en vastgehouden wordt. Het beste menstruatie ondergoed is van Swaens. Dit merk biedt bamboe ondergoed aan dat je zowel voor, tijdens als na je menstruatie kunt dragen.

Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten
Blog

Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten

Menstruatie ondergoed wordt steeds populairder. Zoals de naam reeds zegt, kan je menstruatie slips dragen tijdens je menstruatie, zonder dat je tampons of maandverband nodig hebt. Het is niet alleen duurzaam en beter voor het milieu, maar ook beter voor je lichaam. Klinkt dit nog niet bekend in de oren? Dan ben je hier op de juiste plek want wij beantwoorden de meest gestelde vragen oer menstruatie ondergoed.

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is een duurzaam alternatief voor tampons en maandverband. Menstruatie slips zien er net zo stijlvol uit als gewone slips, maar absorberen je menstruatiebloed en ander vochtverlies. Het materiaal van menstruatie slips heeft meerdere laagjes, waardoor het bloed geabsorbeerd en vastgehouden wordt. Het laagje van de binnenkant van de slip blijft droog en dat voelt ontzettend fijn. Het laagje aan de buitenkant houdt het bloed tegen en voorkomt dat je doorlekt. Het materiaal voelt niet nat en je hebt geen last van geurtjes, dus daar hoef je je alvast geen zorgen over te maken. Menstruatie ondergoed zorgt voor een natuurlijke en comfortabele menstruatie, de hele dag door. 

Welk menstruatie ondergoed is het best?

Het beste menstruatie ondergoed is van Swaens. Dit merk biedt bamboe ondergoed aan dat je zowel voor, tijdens als na je menstruatie kunt dragen. Het bamboe ondergoed is van topkwaliteit. De bamboe slips zijn zijdezacht, ademend, anti-allergeen, bacterieremmend en nemen tot wel 70% meer vocht op dan katoen. Het kruisje in de slip vangt menstruatievocht of urinevocht op tussen de 50 en 70 ml, afhankelijk van het model, de snelheid en de vorm van het vochtverlies. Bovendien houdt het bamboe materiaal de geurtjes vast.  Dit alles zorgt ervoor dat je je veilig en comfortabel voelt tijdens je menstruatie. 

Ook handig om te weten: Swaens heeft een ruim assortiment menstruatie ondergoed, zowel in kleine als grote maten. Je vindt er namelijk maten 152 tot 4XL! Het ondergoed is dus ook voor meiden bij wie de menstruatie eraan komt of die last hebben van ongewild urineverlies, maar ook voor volwassen vrouwen met een maatje meer. Daar worden we blij van! 

Hoe lang mag je menstruatie ondergoed dragen? 

In tegenstelling tot een tampon of maandverband hoef je een menstruatie slip niet om de haverklap te vervangen. Hoe lang je een menstruatie slip precies kunt dragen, hangt natuurlijk af van hoe zwaar je bloedverlies is. Als je een lichte of matige menstruatie hebt, dan kan je een slip tot wel 12 uur dragen zonder het te hoeven wassen. Als je een heftige menstruatie hebt, dan is het aangeraden om het maximum 8 uur te dragen om doorlekken te voorkomen. 

Gelukkig heeft Swaens meerdere modellen waardoor er voor ieder wat wils is. Zo heeft een string een klein kruisje en absorbeert het de hoeveelheid van één tampon. Andere modellen hebben een groter kruisje en vangen meer bloed op, gemiddeld tussen de twee en vier tampons. Sommige vrouwen kunnen een menstruatie slip de hele dag dragen, maar ook als je heftig ongesteld bent kan een menstruatie slip zeker een uitkomst voor je zijn. Indien gewenst kan je de slip bijvoorbeeld ook combineren met een tampon als je je daar prettiger bij voelt. 

Waarom menstruatie ondergoed gebruiken? 

Menstruatie-ondergoed is een duurzaam alternatief voor tampons en maandverband. In een leven gooi je duizenden tampons of maandverband weg en dat is ontzettend veel. Daarnaast vallen tampons en maandverband onder restafval waardoor ze niet recyclebaar zijn. Menstruatie ondergoed is wasbaar én herbruikbaar. Hoe lang kun je menstruatie ondergoed dragen? Eén slip gaat dikwijls drie tot vijf jaar mee! Als je ook nog eens kiest voor het bamboe menstruatie ondergoed van Swaens, dan draag je jouw steentje optimaal bij aan het milieu en Moeder Natuur. 

Bovendien is menstruatie ondergoed ook beter voor je lichaam. Maandverband en tampons bevatten dikwijls plastic en bleekmiddelen, wat je intieme zone kan irriteren. Heb je soms last van vaginale jeuk? Dan kunnen je maandverband of tampons daar wel eens de oorzaak van zijn. Als je menstruatie ondergoed draagt, dan heb je hier geen last meer van!

Hoe was je menstruatie ondergoed uit?

Menstruatie ondergoed wassen is heel makkelijk en je hebt er geen speciale producten voor nodig. Eerst spoel je het ondergoed uit in koud water en daarna stop je het gewoon in de wasmachine (advies op 40°C) samen met je andere kleding. Indien gewenst kan je een waszakje gebruiken om je menstruatie slips in te stoppen. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel. Hang je menstruatie ondergoed daarna aan de waslijn om te drogen. 

Hou er rekening mee dat het drogen van dit ondergoed wat langer kan duren dan bij je normale ondergoed. Dit komt door de verschillende lagen stof die gebruikt zijn. Heb je haast? Droog het menstruatie ondergoed dan in de droogkast, op een lage temperatuur en met een delicaat programma. 

Hoeveel kost menstruatie ondergoed? 

Ben je benieuwd geworden naar het Swaens menstruatie ondergoed? Je hebt al een slip van rond de € 20. En het mooie is: één slip vervangt zo’n drie tampons per dag. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Reken zelf maar eens uit hoeveel geld je ermee bespaart! Ook zijn er verschillende voordeelpakketten. Zo kan je direct een set van drie of vijf slips kopen zodat je nooit zonder zit. Dat is wel zo handig!

Veel liefs,
Vanessa

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Comfortabel en hygiënisch
    10 / Apr / 2024

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Comfortabel en hygiënisch

  • Duurzaam bamboe ondergoed
    04 / Apr / 2024

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Duurzaam bamboe ondergoed

  • Duurzame verpakking
    21 / Mar / 2024

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Duurzame verpakking

  • Veelgestelde vragen menstruatieondergoed
    23 / Feb / 2024

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Veelgestelde vragen menstruatieondergoed

  • Menstruatie ondergoed is een duurzamere en comfortabelere optie
    02 / Feb / 2024

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Menstruatie ondergoed is een duurzamere en comfortabelere optie

  • Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten
    25 / Jan / 2024

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten

  • Waarom zou je kiezen voor menstruatie ondergoed?
    12 / Jan / 2024

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Waarom zou je kiezen voor menstruatie ondergoed?

  • Zekerder de dag doorkomen; óók met urineverlies
    19 / Dec / 2023

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Zekerder de dag doorkomen; óók met urineverlies

  • Incontinentie-ondergoed: een duurzame oplossing
    14 / Dec / 2023

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Incontinentie-ondergoed: een duurzame oplossing

  • Stressloos de menstruatie door: 4 tips!
    01 / Dec / 2023

    Vanessa Blogt - 25 / Jan / 2024

    Stressloos de menstruatie door: 4 tips!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »