Esther - 19 / Oct / 2022

Je hoeft je niet te schamen

Je hoeft je niet te schamen
Blog

Je hoeft er niet voor te schamen

Sinds drie jaar gebruik ik de slips van Swaens. Voor mij een echte uitkomst. Er is een woord wat ik tegen vriendinnen zeg: ‘veilig’. Ja, deze Swaens geven me een veilig gevoel. En ze zijn nog hartstikke mooi ook nog.

Ik doe daar niet geheimzinnig over. Al weet ik dat niet iedereen daar open over is. Is urineverlies een taboe? Op Google lees ik dat een op de vier volwassenen te maken heeft van urineverlies. Je hoeft je daar dus absoluut niet voor te schamen. Waarom zou ik? Schamen hoort bij je schuldig voelen. En dat doe ik niet.

Ongeveer 7 procent heeft dagelijks last van incontinentie, lees ik. Ik hoor nu niet bij die 7 procent. Nu niet meer, maar na de geboorte van de ons tweede kind, begon ik urine te verliezen. De oorzaak was volgens de verloskundige het lange persen waardoor de zenuwen verslapt en uitgerekt raakten. Ik vond die inlegluiers maar niks. Na veel oefenen werd het urineverlies minder en niet meer dagelijks. Echt heel fijn.

Wel als ik moest niezen of lachen – en dat laatste doe ik graag – was ik wel eens nat. Heel vervelend. En als ik inspannende dingen doe, dan heb ik er ook last van. Ik mag graag tennissen. Dan gebruik ik de Swaens boxers. Ze lekken niet door.

Nu ik in de overgang ben, heb ik weer iets meer last van urineverlies. Daarom draag ik de Swaens nu voor de zekerheid. Het lijkt ondertussen wel een reclamepraatje, maar ik ben heel blij met de broekjes van Swaens.

Esther 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Comfortabel en hygiënisch
  10 / Apr / 2024

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Comfortabel en hygiënisch

 • Duurzaam bamboe ondergoed
  04 / Apr / 2024

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Duurzaam bamboe ondergoed

 • Duurzame verpakking
  21 / Mar / 2024

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Duurzame verpakking

 • Veelgestelde vragen menstruatieondergoed
  23 / Feb / 2024

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Veelgestelde vragen menstruatieondergoed

 • Menstruatie ondergoed is een duurzamere en comfortabelere optie
  02 / Feb / 2024

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Menstruatie ondergoed is een duurzamere en comfortabelere optie

 • Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten
  25 / Jan / 2024

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten

 • Waarom zou je kiezen voor menstruatie ondergoed?
  12 / Jan / 2024

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Waarom zou je kiezen voor menstruatie ondergoed?

 • Zekerder de dag doorkomen; óók met urineverlies
  19 / Dec / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Zekerder de dag doorkomen; óók met urineverlies

 • Incontinentie-ondergoed: een duurzame oplossing
  14 / Dec / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Incontinentie-ondergoed: een duurzame oplossing

 • Stressloos de menstruatie door: 4 tips!
  01 / Dec / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Stressloos de menstruatie door: 4 tips!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »