Esther - 19 / Oct / 2022

Je hoeft je niet te schamen

Je hoeft je niet te schamen
Blog

Je hoeft er niet voor te schamen

Sinds drie jaar gebruik ik de slips van Swaens. Voor mij een echte uitkomst. Er is een woord wat ik tegen vriendinnen zeg: ‘veilig’. Ja, deze Swaens geven me een veilig gevoel. En ze zijn nog hartstikke mooi ook nog.

Ik doe daar niet geheimzinnig over. Al weet ik dat niet iedereen daar open over is. Is urineverlies een taboe? Op Google lees ik dat een op de vier volwassenen te maken heeft van urineverlies. Je hoeft je daar dus absoluut niet voor te schamen. Waarom zou ik? Schamen hoort bij je schuldig voelen. En dat doe ik niet.

Ongeveer 7 procent heeft dagelijks last van incontinentie, lees ik. Ik hoor nu niet bij die 7 procent. Nu niet meer, maar na de geboorte van de ons tweede kind, begon ik urine te verliezen. De oorzaak was volgens de verloskundige het lange persen waardoor de zenuwen verslapt en uitgerekt raakten. Ik vond die inlegluiers maar niks. Na veel oefenen werd het urineverlies minder en niet meer dagelijks. Echt heel fijn.

Wel als ik moest niezen of lachen – en dat laatste doe ik graag – was ik wel eens nat. Heel vervelend. En als ik inspannende dingen doe, dan heb ik er ook last van. Ik mag graag tennissen. Dan gebruik ik de Swaens boxers. Ze lekken niet door.

Nu ik in de overgang ben, heb ik weer iets meer last van urineverlies. Daarom draag ik de Swaens nu voor de zekerheid. Het lijkt ondertussen wel een reclamepraatje, maar ik ben heel blij met de broekjes van Swaens.

Esther 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Zeker voelen met Swaens
  10 / Nov / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Zeker voelen met Swaens

 • Duurzame items die niet mogen ontbreken in jouw kledingkast!
  06 / Oct / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Duurzame items die niet mogen ontbreken in jouw kledingkast!

 • Is Swaens bamboe ondergoed geschikt voor lichen sclerosus?
  26 / Sep / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Is Swaens bamboe ondergoed geschikt voor lichen sclerosus?

 • Een incontinentie onderbroek als hulpmiddel
  07 / Sep / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Een incontinentie onderbroek als hulpmiddel

 • Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?
  06 / Sep / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?

 • Het hulpmiddel tegen zware menstruaties
  22 / Aug / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Het hulpmiddel tegen zware menstruaties

 • Minder onzeker tijdens de menstruatie
  08 / Aug / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Minder onzeker tijdens de menstruatie

 • Begrijp en behandel incontinentie na de zwangerschap
  01 / Aug / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Begrijp en behandel incontinentie na de zwangerschap

 • Alles wat je moeten weten over incontinentie
  27 / Jul / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Alles wat je moeten weten over incontinentie

 • Urineverlies: veel voorkomend maar niet 'normaal'!
  25 / Jul / 2023

  Esther - 19 / Oct / 2022

  Urineverlies: veel voorkomend maar niet 'normaal'!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »