Esther - 01 / Dec / 2017

Je hoeft je niet te schamen

Je hoeft je niet te schamen
Blog

Je hoeft er niet voor te schamen

Sinds drie jaar gebruik ik de slips van Swaens. Voor mij een echte uitkomst. Er is een woord wat ik tegen vriendinnen zeg: ‘veilig’. Ja, deze Swaens geven me een veilig gevoel. En ze zijn nog hartstikke mooi ook nog.

Ik doe daar niet geheimzinnig over. Al weet ik dat niet iedereen daar open over is. Is urineverlies een taboe? Op Google lees ik dat een op de vier volwassenen te maken heeft van urineverlies. Je hoeft je daar dus absoluut niet voor te schamen. Waarom zou ik? Schamen hoort bij je schuldig voelen. En dat doe ik niet.

Ongeveer 7 procent heeft dagelijks last van incontinentie, lees ik. Ik hoor nu niet bij die 7 procent. Nu niet meer, maar na de geboorte van de ons tweede kind, begon ik urine te verliezen. De oorzaak was volgens de verloskundige het lange persen waardoor de zenuwen verslapt en uitgerekt raakten. Ik vond die inlegluiers maar niks. Na veel oefenen werd het urineverlies minder en niet meer dagelijks. Echt heel fijn.

Wel als ik moest niezen of lachen – en dat laatste doe ik graag – was ik wel eens nat. Heel vervelend. En als ik inspannende dingen doe, dan heb ik er ook last van. Ik mag graag tennissen. Dan gebruik ik de Swaens boxers. Ze lekken niet door.

Nu ik in de overgang ben, heb ik weer iets meer last van urineverlies. Daarom draag ik de Swaens nu voor de zekerheid. Het lijkt ondertussen wel een reclamepraatje, maar ik ben heel blij met de broekjes van Swaens.

Esther (58)

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Menstruatieondergoed maakt tampons en cups overbodig.
  29 / Dec / 2021

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Menstruatieondergoed maakt tampons en cups overbodig.

 • Review Swaens; menstruatie ondergoed/ incontinentie slipje
  06 / Jul / 2020

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Review Swaens; menstruatie ondergoed/ incontinentie slipje

 • Voor elk wat wils
  06 / Feb / 2020

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Voor elk wat wils

 • De gevoelige huid bij Lichen Sclerosus
  21 / Nov / 2019

  Esther - 01 / Dec / 2017

  De gevoelige huid bij Lichen Sclerosus

 • Geen cup, geen tampon, geen geklungel
  25 / Oct / 2019

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Geen cup, geen tampon, geen geklungel

 • PTNS om de controle over de blaas te heroveren
  15 / Dec / 2018

  Esther - 01 / Dec / 2017

  PTNS om de controle over de blaas te heroveren

 • Driving home for Christmas
  11 / Dec / 2018

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Driving home for Christmas

 • Ervaringen van een 17-jarige
  26 / Dec / 2017

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Ervaringen van een 17-jarige

 • Je hoeft je niet te schamen
  01 / Dec / 2017

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Je hoeft je niet te schamen

 • Anna (17) is incontinent: “Mijn blaas heeft een eigen wil”
  26 / Dec / 2015

  Esther - 01 / Dec / 2017

  Anna (17) is incontinent: “Mijn blaas heeft een eigen wil”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »