Je hoeft je niet te schamen

  • Geplaatst op
  • Door Esther
  • 0
Je hoeft je niet te schamen

Je hoeft er niet voor te schamen

Sinds drie jaar gebruik ik de slips van Swaens. Voor mij een echte uitkomst. Er is een woord wat ik tegen vriendinnen zeg: ‘veilig’. Ja, deze Swaens geven me een veilig gevoel. En ze zijn nog hartstikke mooi ook nog.

Ik doe daar niet geheimzinnig over. Al weet ik dat niet iedereen daar open over is. Is urineverlies een taboe? Op Google lees ik dat een op de vier volwassenen te maken heeft van urineverlies. Je hoeft je daar dus absoluut niet voor te schamen. Waarom zou ik? Schamen hoort bij je schuldig voelen. En dat doe ik niet.

Ongeveer 7 procent heeft dagelijks last van incontinentie, lees ik. Ik hoor nu niet bij die 7 procent. Nu niet meer, maar na de geboorte van de ons tweede kind, begon ik urine te verliezen. De oorzaak was volgens de verloskundige het lange persen waardoor de zenuwen verslapt en uitgerekt raakten. Ik vond die inlegluiers maar niks. Na veel oefenen werd het urineverlies minder en niet meer dagelijks. Echt heel fijn.

Wel als ik moest niezen of lachen – en dat laatste doe ik graag – was ik wel eens nat. Heel vervelend. En als ik inspannende dingen doe, dan heb ik er ook last van. Ik mag graag tennissen. Dan gebruik ik de Swaens boxers. Ze lekken niet door.

Nu ik in de overgang ben, heb ik weer iets meer last van urineverlies. Daarom draag ik de Swaens nu voor de zekerheid. Het lijkt ondertussen wel een reclamepraatje, maar ik ben heel blij met de broekjes van Swaens.

Esther (58)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »