Live Life Green - 20 / Jul / 2023

Op zoek naar duurzame kleding? 3 tips!

Als je duurzaam ondergoed wil kopen, moet je een goede aanbieder kiezen. Menstruatie ondergoed van Swaens.nl is bijvoorbeeld duurzaam. Ze hebben ook ondergoed tegen urineverlies. Duurzaam ondergoed wordt gemaakt van biologische en gerecyclede materialen.

 Op zoek naar duurzame kleding? 3 tips!
Blog

Als je winkelt voor kleding, kom je vaak goedkope kleding tegen. Dit komt misschien goed uit voor je portemonnee, maar deze kleding is niet duurzaam. Mocht je duurzame kleding willen kopen, dan zijn hier wat tips. Ook voor het kopen van ondergoed kan je duurzame opties overwegen.

Duurzaam ondergoed

Als je duurzaam ondergoed wil kopen, moet je een goede aanbieder kiezen. Menstruatie ondergoed van Swaens.nl is bijvoorbeeld duurzaam. Ze hebben ook ondergoed tegen urineverlies. Duurzaam ondergoed wordt gemaakt van biologische en gerecyclede materialen. Naast katoen zijn ook eucalyptus en bamboe viscose duurzame materialen. Linnen, hennep en tencel/lyocell worden ook beschouwd als duurzaam. Niet-duurzame materialen worden gemaakt van ruwe olie, zoals acryl, nylon en polyester. Duurzaam ondergoed wordt geproduceerd zonder het gebruik van pesticiden, sweatshops, oneerlijke handel of kinderarbeid. Bamboe ondergoed wordt vaak als de beste keuze beschouwd, omdat het niet alleen geschikt is bij urineverlies en menstruatie, maar ook voor mensen met allergische reacties en lichen sclerosus, een huidaandoening waarbij bepaalde delen van de huid van kleur veranderen en dunner worden.

Kledingindustrie

We zijn ons er allemaal wel van bewust dat de kledingindustrie zeer vervuilend is. Dit komt door de snelheid en de hoeveelheid waarmee kleding wordt geproduceerd. Er is veel water en kunstmest nodig voor de teelt van grondstoffen, en er worden schadelijke chemicaliën gebruikt om onkruid en insecten te bestrijden. In fabrieken worden vervolgens schadelijke verfstoffen gebruikt, die ongefilterd in rivieren worden geloosd. Bovendien komen er bij het wassen van kleding microplastics vrij die in het water terechtkomen. We hebben te maken met ‘fast fashion’, waardoor kleding snel uit de mode raakt en we voortdurend nieuwe kleding blijven kopen. En als kleding wordt weggegooid, waar laten we het dan? Veel kleding belandt op vuilstortplaatsen in arme landen. Maar liefst één derde van onze kleding wordt weggegooid, verbrand of versnipperd. Het is het beste om kleding te recyclen of te doneren aan mensen die het nodig hebben. Bovendien is de situatie voor kledingmakers ook verre van ideaal. Arbeiders worden nog steeds uitgebuit met lage lonen en onveilige werkomstandigheden, en soms is er zelfs sprake van kinderarbeid. Hoe kunnen we op een duurzame manier met kleding omgaan?

Duurzaam ondergoed

Om duurzaam met kleding om te gaan, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Ten eerste is het belangrijk om minder kleding te kopen en langer met je kleding te doen. Probeer ook je kleding minder vaak te wassen en gebruik duurzame schoonmaakmiddelen. Je kunt ook een filter of een wastas gebruiken om te voorkomen dat vervuilende stoffen zoals plastic in het water terechtkomen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om tweedehands kleding te kopen, oftewel ‘thriften’. Je kunt ook duurzame merken aanschaffen. Duurzame kleding is te herkennen aan keurmerken zoals fairtrade, GOATS of het PETA-keurmerk. Houd er echter rekening mee dat duurzame kleding vaak wat duurder is dan reguliere kleding. Als je geen bont wilt kopen, kun je kiezen voor kledingmerken die zijn aangesloten bij Bont voor Dieren.

Bron: Live Life Green, dé plek voor mensen die duurzaamheid een warm hart toedragen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Maximaal vertrouwen met Thuiswinkel
    22 / Jul / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Maximaal vertrouwen met Thuiswinkel

  • Geen PFAS, zilver of hormoonverstorende stoffen
    20 / Jun / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Geen PFAS, zilver of hormoonverstorende stoffen

  • Vochtabsorptie menstruatie en incontinentie
    16 / May / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Vochtabsorptie menstruatie en incontinentie

  • Fotoshoot van Swaens ondergoed
    01 / May / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Fotoshoot van Swaens ondergoed

  • Comfortabel en hygiënisch
    10 / Apr / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Comfortabel en hygiënisch

  • Duurzaam bamboe ondergoed
    04 / Apr / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Duurzaam bamboe ondergoed

  • Duurzame verpakking
    21 / Mar / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Duurzame verpakking

  • Veelgestelde vragen menstruatieondergoed
    23 / Feb / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Veelgestelde vragen menstruatieondergoed

  • Menstruatie ondergoed is een duurzamere en comfortabelere optie
    02 / Feb / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Menstruatie ondergoed is een duurzamere en comfortabelere optie

  • Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten
    25 / Jan / 2024

    Live Life Green - 20 / Jul / 2023

    Menstruatie ondergoed: alles wat je erover moet weten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »