Hoe verschillend kan men ongemak ervaren

  • Geplaatst op
  • Door Zwaan Mulder
  • 0
Hoe verschillend kan men ongemak ervaren

Waar iemand een theelepel urineverlies als serieus incontinent kan ervaren, beleeft de ander dit helemaal niet als zodanig.

In mijn werkzame leven als Continentieverpleegkundige heb ik met veel plezier spreekuren gehouden. Daarbij viel het me heel vaak op dat ieder mens een eigen belevingswereld heeft en waardoor er nooit een standaard advies kan worden gegeven.
Ieder die om hulp vraagt heeft recht op een persoonlijk, op de situatie toegespitst advies.
Maar waar iemand een theelepel urineverlies als serieus incontinent kan ervaren, beleeft de ander dit helemaal niet als zodanig.

 

Zo sprak ik verschillende mensen die gewend zijn de broekjes van Swaens te dragen. Een uitkomst voor iemand met lichte urine-incontinentie of/en overgevoeligheid voor regulier weggooiverband.

 

Sommige mensen blijven onzeker en zijn voortdurend bang voor doorlekken of geur terwijl de ervaring heeft kunnen leren dat die onzekerheid echt niet nodig is.
Wat me ook is bijgebleven is de dame die me toevertrouwde dat ze eerder drie normale verbanden per dag gebruikte en dat ze sinds ze de broekjes van Swaens gebruikt een hele dag hetzelfde broekje draagt omdat ze er gewoonweg niet aan denkt!

 

Theoretisch absorberen drie verbanden meer vocht dan een Swaens broekje . Maar met de verbanden was ze zich voortdurend bewust van het urineverlies en doordat het broekje van Swaens zo natuurlijk voelt beleeft ze eigenlijk geen incontinentie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »